Conferință internaționala în garnizoana Iași

 

Timp de două zile, Cercul Militar din Iași a fost gazda conferinței internaționale cu tema „Gheorghe I. Brătianu și Chestiunea Mării Negre. Actualitatea unei viziuni strategice privind spațiul de securitate din bazinul PONTIC”, moderator col. (r.) dr. Dan Prisăcaru.

 

Evenimentul a fost organizat de Statul Major al Apărării, prin Filiala ,,Ștefan cel Mare” Iași a Muzeului Militar Național ,,Regele Ferdinand I”, Brigada 15 Mecanizată ,,Podu Înalt” și Spitalul Clinic Militar de Urgență ,,Dr. Iacob Czihac”, în parteneriat cu instituții academice, administrative, culturale și religioase, centrale și teritoriale.

 

La activitate au participat directorul Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Corneliu Postu, academicieni, renumiți istorici din țară și străinătate, atașați militari, comandanți de unități, reprezentanți ai autorităților publice locale. Din partea garnizoanei Iași au fost prezenți la eveniment comandantul Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”, colonelul Claudiu-Madălin Tamaș împreună cu șeful de stat major, colonelul Ionel Munteanu.

 

Evenimentul a cuprins mai multe activități, printre care comemorarea a 70 de ani de la moartea savantului Gheorghe I. Brătianu printr-o slujbă religioasă și depunerea de coroane de flori la statuia savantului martir, dezvelirea și sfințirea Ansamblului Monumental Statuar ,,Armata Română și Marea Unire” realizat de artiștii plastici Gabriela, Paul și Liviu Muscalu din cadrul Studioului de Arte Plastice al Armatei/ Comandamentul Logistic Întrunit, vernisarea expozițiilor temporare din Sala ,,Armata Română și Marea Unire” a Cercului Militar Iași precum și deschiderea lucrărilor conferinței cu mesajul Statului Major al Apărării transmis de către generalul-locotenent Corneliu Postu, directorul Statului Major al Apărării.

 

Text și foto: Constantin Apetroaei, Lucian Pasăre

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2 3