Stagiu de practică pentru studenți și masteranzi ai Universității Babeș-Bolyai

În perioada 03-21 iulie, se derulează programul activităților de informare, vizitare, documentare și promovare a carierei militare cu studenți și masteranzi din cadrul Universității Babeș-Bolyai, asimilat stagiului de practică.

Activitatea a început cu vizita studenților la Comandamentul Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina”, unde au fost întâmpinați de comandantul marii unități, general de brigadă Bogdan Cernat.

Conform agendei de vizită, tipografia din incinta marii unități a fost prima locație vizitată, în care, redactorul șef, maior Ionuț Suciu, împreună cu colectivul de redacție ,,Orizont militar” au prezentat activitățile specifice.

Le-au fost deschise si porțile Muzeului Militar „Mareșal Constantin Prezan” – Filiala -Transilvania, iar reprezentanți ai Centrului Militar Zonal Cluj le-au oferit studenților o perspectivă a ceea ce înseamnă cariera militară.

Nu a lipsit nici vizita la Regimentul 317 ISR ,,Vlădeasa”, unde, au fost pregătite ateliere de prezentare a tehnicii, armamentului, echipamentelor și procedurilor specifice unității.

Săptămâna s-a incheiat cu o vizită la Spitalul Militar de Urgență „Dr.Constantin Papilian” unde, comandantul spitalului, colonel medic Doina Baltaru, a făcut o scurtă prezentare a spitalului, a serviciilor de asistență medicală oferite de acesta, a ariei de responsabilitate, a investițiilor în infrastructură și aparaturii existente.

 

Text: Ștefan Szabo

Foto: Emil Moritz, Ștefan Szabo

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2 3