Aniversare de 100 de ani

 Locotenent-colonelul în retragere, Simion Ilea, veteran de război din  localitatea Cacova Ierii, comuna Iara, județul Cluj, a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani, ieri, 11 iulie.

Cu prilejul acestui moment special , reprezentanţi ai Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina”, ai Centrului Militar Zonal Cluj, ai Batalionului 3 Apărare Antiaeriană „Potaissa” și ai Asociației Naționale a Veteranilor de Război, filiala ,,Avram Iancu”, au dorit să fie alături de dânsul.

Au fost primiți cu multă căldură de familie, primar si preotul din comună, și au ascultat cu multă emoție momentele împărtășite de venerabilul veteran.

În armată am fost foarte puțin, la început. Ne-au băgat pe front la câteva zile după ce am încorporat. Au fost grele zilele în munții Tatra. Am fost trasmisionist, dar la unitate de vânători de munte. M-a ferit Dumnezeu și uite că sunt aici, la 100 ani. Pentru militarii activi am un singur mesaj.. „Să-i ferească Dumnezeu să nu treacă prin ce am trecut eu, să dea Dumnezeu pace, să fie liniște”.

La ceas aniversar, a fost felicitat pentru curajul, devotamentul și spiritul de sacrificiu dovedit în luptele pentru apărarea Patriei, din cel de-Al Doilea Război Mondial, și a primit din partea vizitatorilor o diplomă de excelență, o diplomă aniversară, tort și șampanie .

 

Cu acest prilej, îi dorim multă sănătate și „La mulți ani ”!

Text și foto: Ștefan Szabo

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1