La mulți ani Batalionului 405 Sprijin Logistic ,,Năsăud’’!

În urmă cu 22 de ani, la 15 iulie 2001, ia ființă Batalionul 405 Sprijin Logistic ,,Năsăud’’, timp în care personalul și-a executat în mod onorabil misiunile încredințate atât pe teritoriul național cât și în afara acestuia.

Cu acest prilej, joi, 13 iulie, în prezența comandantului Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan’’, colonel Cristinel-Dumitru Colibaba, s-a desfășurat ceremonia de aniversare a batalionului, în cadrul căreia cei mai merituoși militari au fost recompensați pentru modul exemplar în care și-au îndeplinit sarcinile.

,,Dragi camarazi, știu că misiunile și cerințele ce vi se încredințează zilnic sunt complexe și solicitante, dar prin devotamentul și profesionalismul de care ați dat dovadă până în prezent, ați demonstrat că puteți face față oricăror provocări, indiferent de gradul de dificultate pe care îl au. La mulți ani!’’ le-a transmis comandantul brigăzii militarilor în cadrul ceremoniei.

 

***

De la înființare, batalionul a executat misiuni de sprijin logistic în folosul unităților subordonate Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan’’, atât pe teritoriul național cât și pentru structurile brigăzii nominalizate să participe în teatrele de operații. În cadrul detașamentelor românești ce au executat misiuni sub egida O.N.U, N.A.T.O și U.E, au participat aproximativ 100 de militari din cadrul batalionului în teatrele de operații din Afganistan, Irak, Bosnia- Herțegovina, Kosovo și Angola.

 

Text și foto: Raluca Mureșan

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1