,,Militar pentru o zi" în garnizoana Turda

 

          Vineri, 21 iulie, la sediul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană ,,Potaissa" s-au desfășurat activități de promovare a armelor, specialităților militare şi imaginii Forțelor Terestre în cadrul Programului ,,Militar pentru o zi".

          Această activitate a reprezentat pentru copiii militarilor un bun prilej pentru a înțelege ce presupune profesia părinților, mai exact, ce înseamnă să fii militar.

          Militarii batalionului au organizat activitatea pe ateliere, prezentând aspecte privind instrucția de front, instrucția tragerii cu armamentul ușor de infanterie, topografie militară și comunicații și informatică pe înțelesul tuturor participanților la activitate.

          Punctul culminant, pentru cei mici, l-a reprezentat prezentarea complexului antiaerian GEPARD, pe care îl are în dotare batalionul.

          Zâmbetele de pe chipurile copiilor, care au putut fi observate pe timpul desfășurării activității și dorințele de a îmbrăca în viitor uniforma militară - exprimate la finalul activității, sunt dovada succesului acesteia.

 

Text și Foto: Maria Dohotar

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2