Subofiţerul și soldatul anului, etapa pe Brigada 15 Mecanizată

 

În această săptămână, în garnizoana Iași, s-a organizat competiția Subofițerul/Soldatul anulului, activitate ce a reunit cei mai buni militari din unitățile Brigăzii 15 Mecanizată. Întrecerea a presupus parcurgerea probelor de pregătire militară generală, de limbă engleză, educaţie fizică militară, şedinţe de tragere la precizie cu armamentul din dotare, precum și ateliere de topografie militară, comunicaţii şi informatică, apărare CBRN, geniu, instrucţie sanitară și instrucţie de front.

La finalul competiției, titlul de Subofițerul anului a fost adjudecat de către sergentul Florin Holban din cadrul subunităților de brigadă, locul al II-lea de către sergentul Bogdan Fiscutean din Batalionul 814 Tancuri, iar locul al III-lea de către maistrul militar clasa a IV-a Bogdan-Andrei Gabor din cadrul Batalionului 631 Tancuri.

Caporalul clasa a III-a Cristian Divricean din Batalionul 55 Apărare Antiaeriană a obținut titlul Soldatul anului. Acesta a fost urmat de soldatul Ioan-Leonard Gîlcoaia din Batalionul 634 Infanterie, iar a treia treaptă a podiumului a fost completată de fruntașul Geanina Gărgăun din cadrul subunităților de brigadă.

Premierea câștigătorilor s-a desfășurat la Palatul Oștirii din Copou, în prezența comandantului Brigăzii 15 Mecanizată, colonelul Claudiu-Mădălin Tamaș și a subofițerului de comandă, plutonierul-adjutant principal Gheorghiță Dumitru, care a coordonat și condus această competiție.

Câştigătorii celor două secţiuni vor reprezenta marea unitate din Iași la competiţia Subofiţerul/Soldatul anului 2023, etapa pe Divizia 4 Infanterie ,,Gemina”.

Felicitări tuturor participanţilor și mult succes câștigătorilor în următoarea etapă!

Text și Foto: Constantin Apetroaei

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2