Școala de vară in garnizoana Zalău

      

Marți, 25 iulie, în cazarma Batalionului 317 ,,Voievodul Gelu” din Zalău, militarii unității au organizat și desfășurat, pentru copii din municipiul Zalău, o serie de activități educative de prezentare a tehnicilor de supraviețuire, a armamentului, aparaturii, tehnicii și echipamentelor militare.

 

Activitatea a avut ca scop promovarea imaginii Armatei României și a profesiei militare în rândul tinerilor, îmbunătățirea percepției elevilor cu privire la rolul armatei și al militarului în societate, dezvoltarea cunoștințelor despre Armata României, precum și atragerea tinerilor cu abilități specifice către cariera militară.

 

Pe timpul prezentării s-a remarcat buna cooperare a militarilor zălăuani atât cu personalul didactic din cadrul instituțiilor de învăţământ participante, cât și cu elevii care au fost nerăbdători să se familiarizeze cu parte din activitățile și echipamentele militarilor.

 

A fost o zi încununată de râsete și joacă dar totodată plină de dorința celor mici de a cunoaște îndeaproape specificul vieții cazone.

                                                                                                                                                   

                                                                                                                 

Text: Radu-Florin Teglaș

Foto: Rodica Ardelean

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1