Ziua Imnului Național sărbătorită la Cluj-Napoca

 

Ziua Imnului Național al României a fost marcată, astăzi, 29 iulie, la Cluj-Napoca printr-o ceremonie publică desfășurată la Centrul de Cultură Urbană Casino din Parcul Central, în prezența locțiitorului comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general de brigadă Nicolae Tonu și a Primarului Municipiului Cluj-Napoca, domnul Emil Boc.

În cadrul ceremoniei, Imnul Național al României a fost interpretat de Muzica Militară a Diviziei 4 Infanterie „Gemina” alături de baritonul Marius-Sebastian Aron, colaborator al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

Mesajul mobilizator al versurilor, idea de libertate, unitate și renaștere națională au făcut ca ,,Deșteaptă-te române!” să devină un imn a cărui forță mobilizatoare nu a cunoscut granițe, reunind laolaltă toate categoriile sociale și chiar vorbitori de limbă și etnii diferite.

Detașamentul de onoare a fost format din militari ai Regimentului 317 ISR „Vlădeasa”, Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu” și Batalionului 55 Comunicaţii şi Informatică „Napoca”.

Text, foto: Oana Boier

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2 3