În rezervă, dar mereu pregătiți

În fiecare an, la 31 mai, Armata Română sărbătorește Ziua Rezervistului Militar, eveniment plin de semnificații pentru militari, pentru toți cei care au slujit, un număr important de ani, sub falduri de tricolor.

Aniversarea din acest an a ,,Zilei Rezervistului Militar” se suprapune unei noi campanii de recrutare a rezerviștilor voluntari. Cu acest prilej, facem cunoștință cu Stremțan Philip, caporal rezervist voluntar de 6 ani. Și-a dorit foarte mult să facă pasul accederii în sistemul militar, iar cu prima ocazie nu a ezitat să se alăture sistemului ca rezervist voluntar.

,,Este un lucru pe care mi l-am dorit de mult și nu am ezitat nicio secundă  să mă înscriu în acest program de pregătire în momentul în care a fost inițiat. Au trecut, iată, 6 ani deja și chiar dacă la început nu toate lucrurile erau bine reglementate și delimitate, cu timpul ele au fost îmbunătățite astfel încât acum suntem mai pregătiți și ne putem alătura oricând forțelor active. Un exemplu în acest sens a fost implicarea noastră în acest an în exerciții alături de colegii activi, dar și alături de militari ai armatelor străine, oferindu-ne oportunitatea de a pune în practică ceea ce am dobândit până la acest moment.”

În luna iunie va participa alături de camarazii săi la Competiția militar aplicativă MILCOMP (Military Competitions) din Finlanda, de unde își dorește să vină cu un rezultat cât mai bun. Pentru rezerviștii voluntari români nu este prima competiție de acest fel la care participă, ei fiind prezenți și în anul 2022 în Grecia la o competiție asemănătoare.

,,Mi se pare un lucru normal să fii pregătit din punct de vedere militar indiferent de meseria pe care o ai în mediul civil.

Divizia 4 Infanterie ,,Gemina” transmite tuturor rezerviștilor militari, la ceas aniversar, multă sănătate, putere de muncă și realizări profesionale!

***

Mai multe detalii despre ce înseamnă să devii rezervist puteți găsi la linkul de mai jos:

https://www.recrutaremapn.ro/rezervist.php

 

Text: Ionuț Suciu

Foto: Arhiva personala Stremțan Philip

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1