107 ani de existență sărbătoriți alături de comunitatea locală

La 15 august se împlinesc 107 ani de la înființarea Armatei a 4-a de Nord. Cu acest prilej, astăzi, militarii Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina” au organizat în poligonul Valea Murătorii din Someșeni, o serie de manifestări alături de comunitatea locală.

 

Întrecerea camaradereasca, ,,Cupa Gemina 107”, i-a adus în fața țintelor pe jurnaliștii clujeni și reprezentanții instituțiilor din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, ai autorităților publice clujene și ai comunității locale. Deși desfășurată într-o atmosferă camaraderească, la final, ca orice competiție, cupa ,,Gemina 107” a desemnat o ierarhie a celor mai buni trăgători.

 

Secțiunea ,,Structuri din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională“:

Locul I – Locotenent colonel Andrei Fodor;

Locul II – Comisar șef Cristian Coblișan;

Locul III – Colonel Claudiu Fechete.

 

Secțiunea ,,Instituții publice locale și presă”:

Locul I – Mădălin Grigore;

Locul II – Mihai Fodor;

Locul III – Cristian Burdușan.

 

La Secțiunea ,,Reprezentanții comunității locale“:

Locul I – Ștefan Roman;

Locul II – Emilia Duma;

Locul III – Lucian Tocaci.

 

Comandantul marii unități din Cluj-Napoca, general de brigadă Bogdan Cernat, le-a înmânat câștigătorilor diplome, medalii și cupe reprezentative.

 

De asemenea, copiii participanților au avut parte de o experiență inedită, în cadrul activității ,,Militar pentru o zi”, unde au fost echipați ,,regulamentar”, cu vestă și cască și au parcurs un traseu aplicativ militar tip BootCamp. Pentru tinerii interesați de o carieră militară, reprezentanți ai Centrului Militar Zonal au prezentat oferta educațională.

 

Activitatea a cuprins și un exercițiu demonstrativ al militarilor Regimentului 317 ISR ,,Vlădeasa” și un static display cu armament, echipamente și tehnică militară ale structurilor din garnizoană.

 

Le mulțumim tuturor celor care ne-au fost astăzi alături și vă așteptăm alături de noi și la activitățile viitoare!

 

Text – Oana Boier

Foto – Emil Moritz, Oana Boier

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2 3 4