Tabăra de vară

 

În preajma sărbătoririi a 70 de ani de la înfințarea Regimentul 69 Artilerie Mixtă ,,Silvania”, la Stâna de Vale din Munții Apuseni, în perioada 3 – 6 august, a avut loc ,,Tabăra de vară”, organizată de către regiment în colaborare cu Clubul Sportiv Pro-Silva Zalău, în cadrul unor acțiuni de promovare a Forțelor Terestre, a profesiei militare și a imaginii structurii.

 

Zona Stâna de Vale din Munții Apuseni, a fost un cadru natural ofertant din toate punctele de vedere pentru desfășurarea activităților care au început cu festivitatea de înmânare a unei berete și a unui tricou tuturor copiilor participanți la tabără, marcând astfel specificul cazon al taberei.

 

De-a lungul celor patru zile de tabără, copii, tineri și familii cu copii au trăit un crâmpei din viața unui militar trecând prin principalele momente care au loc într-o tabără militară, începând de la programul de dimineață, gimnastica de înviorare, servitul mesei la popota taberei și continuând cu ,,programul de instrucție”, prin practicarea unor lecții de supraviețuire, orientare în teren cu harta și busola, alpinism, parcurgerea unui traseu aplicativ-militar, toate adaptate la capacitatea și vârsta fiecărui participant. Pentru diminuarea ,,stresului”, programul de instrucție a fost combinat cu vizitarea Peșterii cu Cristale din mina Farcu, a Peșterii Urșilor precum și a obiectivelor turistice din zonă, iar pentru formarea coeziunii de grup a fost organizat un concurs aplicativ-militar intitulat ,,Survivor la Stâna de Vale și un concurs de orientare sportivă.

 

La finalul activității, participanții au primit din partea comandantului Regimentului 69 Artilerie Mixtă ,,Silvania”, colonel Ștefan Toader, diplome de participare, precum și diplome pentru rezultatele obținute la competițiile organizate în cadrul taberei.

 

În ceea ce privește părerea tinerilor ,,recruți”, aceștia au întrebat la final care este A.M.R-ul ( n.r. A.M.R= a mai rămas) până la următoarea tabără și asta cred că spune tot.

 

Ne vedem la anul, dragi ,,Mici Cercetași

                                                                                                                              

Text și Foto: Florin Dârjan

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2