Biserica militară cu ii

 

Ia este un simbol național, un element care să ne evidențieze istoria, prezentul, trăinicia și continuitatea, dar şi o caracteristică a viitorului nostru cultural.

În acest context, duminică, 27 august, la biserica militară Tătărași, din municipiul Iași, după slujba religioasă oficiată de preotul militar Valentin Pâțâligă, a avut loc, într-un cadru cultural-festiv, o expoziție de obiecte tradiționale și o prezentare a iilor cusute cu broderii complexe şi simboluri de o frumusețe sofisticată, cu o cromatică care împletește o diversitate atrăgătoare de nuanțe, realizate de către continuatoarele promovării tradițiilor românești - „Fetele din Tătărași”.

Evenimentul a continuat cu un program artistic de muzică populară, care a răsunat în curtea bisericii militare și a bucurat sufletele prezente, susținut de artiștii Elisabeta Turcu Juverdeanu, Petrică Remus Fandarac, precum și de numerosi tineri artiști pasionați de muzica tradițională românească.

Activitatea se înscrie în seria manifestărilor organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Batalionului 151 Infanterie „Războieni”.

Text, foto: Maria-Magdalena Dăscălescu și Constantin Apetroaei

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2