Start tabăra de vara la Someșu Rece

În perioada 28 august - 01 septembrie, în Someșul Rece, se desfășoară ,,Tabăra de vară”, organizată de către comandamentul Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina”, pentru copiii cadrelor militare din garnizoana Cluj-Napoca.

Timp de o săptămână, sub îndrumarea instructorilor, copii parcurg un program complex ce cuprinde activități specifice militarilor precum deșteptare, înviorare, intonarea vocală a Imnului Național al României, orientare în teren, măsurare unghiuri și distanțe, prezentare de tehnici de prim-ajutor și stingere.

Tabăra de vară a început cu o drumeție în pas viu resimțită din plin în următoarea zi. Nelipsite au fost și parcurgerea pistei cu obstacole, jocurile de volei și ping-pong și o demonstrație de arte marțiale în care s-au regăsit procedee de Judo, Karate și Ju Jitsu.

S-au întrecut pe ei înșiși în parcurgerea unui traseu utilitar aplicativ cu diverse obstacole, au exersat aruncarea grenadelor la precizie, constituite de această dată din mingi de ping-pong și tenis și până când a început ploaia au avut diverse întreceri.

Finalul fiecărei zile este marcat de un bilanț zilnic, în care fiecare completează un jurnal cu principalele activități desfășurate, iar cei care s-au evidențiat pozitiv sunt aplaudați și felicitați.

Activitatea are ca obiective dezvoltarea calităților fizice, spiritului de echipă, precum și întărirea deprinderilor în ceea ce privește disciplina, respectul și responsabilitatea.

 

Text: Vasile Hoble & Oana Boier

Foto: Ștefan Szabo

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2 3