Dacă vrei să schimbi lumea, începe prin a-ți face patul. Wiliam H. McRaven

 

Motto-ul învățat de fiecare militar la început de carieră, a fost și prima regulă pentru copiii participanți la Tabăra de vară de la Someșul Rece, organizată de comandamentul Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina”.

Nu doar că și-au testat abilitățile fizice și competitive în cadrul unui BootCamp și a competiției TreasureHunt, ci au exersat mișcări de instrucție de front, salutul militar și au învățat despre valorile și principiile militarilor.

Retrospectiva taberei a mai cuprins activități precum orientarea cu busola și harta, reguli de turism montan, tehnici elementare de autoapărare, prezentarea echipamentelor de alpinism, a tehnicilor de supraviețuire în condiții de izolare și a trusei de prim ajutor, iar focul de tabără a marcat, fără îndoială, atingerea tuturor obiectivelor.

La finalul activității, copiii au avut marea bucurie să primească din partea organizatorilor medalii și diplome pentru implicarea și efortul depus în cadrul unei festivități desfășurată în prezența reprezentantului Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina”, colonel Remus Filimon.

Cu gândul că au fost cuceriți de mediul cazon și că se întorc acasă cu sentimentul de camaraderie în suflet, îi așteptăm cu drag și anul viitor!

Text: Oana Boier

Foto: Ștefan Szabo, Andi Asandei

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2 3