„Roza cercetașilor” și-a desemnat câștigătorii

 

Testarea limitelor, deprinderilor și cunoștințelor, anduranță și rezistență psihică. Astfel se poate rezuma, în câteva cuvinte, etapa pe Divizia 4 Infanterie „Gemina” a concursului „Roza cercetașilor”, desfășurată în perioada 04-07 septembrie, în garnizoana Vatra Dornei.

După trei zile de foc, în cadrul a trei probe, de anduranță, ștafetă și orientare, militarii loturilor participante au primit rezultatele efortului lor, în cadrul ceremoniei de premiere și de închidere a acestei ediții a competiției, desfășurată la sediul Batalionului 17 Vânători de Munte „Dragoș Vodă”.

Colonelul Vasile Bătinaș , reprezentantul Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina”, i-a felicitat pe toți participanții, iar câștigătorilor le-a înmânat medalii, diplome și cupe.

Timpul a făcut diferența în stabilirea câștigătorilor. Cupa „Roza cercetașilor” a fost adjudecată de lotul Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”, aceștia fiind urmați în clasament de lotul Regimentului 317 ISR „Vlădeasa”(locul II), lotul Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” (locul III), respectiv lotul Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt” (locul IV). Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” a obținut și premiul „Cel mai bun trăgător al competiției” prin sergentul Adrian Bolog.

Clasamentul pe probe arată astfel:

La proba de ștafetă locul I a fost atribuit lotului Regimentului 317 ISR „Vlădeasa”, urmat la mică distanță de lotul Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”, iar locul III a fost adjudecat de lotul Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”.

La proba de orientare clasamentul a arătat astfel: pe locul I, lotul Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, locul II, lotul Regimentului 317 ISR „Vlădeasa”, iar locul III a fost adjudecat de lotul Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”.

La proba de anduranță pe prima treaptă a podiumului a urcat lotul Brigăzii 61 Vânători de Munte„General Virgil Bădulescu”, urmat îndeaproape de lotul Regimentului 317 ISR „Vlădeasa”, iar ultima treaptă a fost ocupată de lotul Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan.

Felicitări tuturor participanților și mult succes câștigătorilor la etapa pe Statul Major al Forțelor Terestre!

Text: Oana Boier

Foto: Nicolae Ignat

 

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2