45 ani de la înființarea Batalionului 72 Apărare CBRN „Negru Vodă"

În data de 15 septembrie, Batalionul 72 Apărare CBRN „Negru Vodă" din Sighișoara a aniversat 45 ani de la înființare.

Ceremonia militara și religioasă desfășurată cu această ocazie s-a desfășurat pe platoul unității, în prezența generalului-maior Sheryl Gordon, șefa Gărzii Naționale a Statului Alabama, a generalului de brigadă Jefery Smith, șeful de stat major al aceleiași structuri, a generalului de brigadă Bogdan Cernat, comandantul Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina", precum și a altor oficialități militare și civile, inclusiv cadre militare active și în rezervă care au fost încadrate de-a lungul timpului în cadrul Batalionului 72 Apărare CBRN "Negru Vodă".

În cadrul ceremoniei s-a dat citire mesajelor de felicitare din partea șefului Statului Major al Forțelor Terestre și s-a acordat Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării. Nu a lipsit nici conferirea emblemelor de onoare și de merit personalului Batalionului 72 Apărare CBRN „Negru Vodă".

Aniversarea structurii a venit într-un moment deosebit, având în vedere că, în acest an, arma Apărare CBRN a aniversat 100 ani de la înființare și totodată România a aniversat 30 ani de la începutul parteneriatului strategic cu Statul Alabama. Pentru recunoașterea eforturilor depuse în tot acest timp, patru militari US din cadrul Brigăzii 31 CBRN a Gărzii Naționale a Statului Alabama au fost recompensați cu emblema de merit clasa a III-a de către Șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Ciprian Marin.

Totodată, pe timpul ceremoniei militare, în semn de apreciere pentru efortul depus în dezvoltarea interoperabilităţii între structurile CBRN ale Armatei României și cele ale Gărzii Naționale a Statului Alabama au fost înmânate o serie de plachete aniversare.

 

𝐋𝐀 𝐌𝐔𝐋𝐓𝐈 𝐀𝐍𝐈!

Text și foto: Batalionul 72 Apărare CBRN "Negru Vodă"

 

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2