„Lupii Negri” la ceas aniversar

Vineri, 15 septembrie, la sediul Batalionului 151 Infanterie „Războieni” a avut loc o ceremonie militară si religioasă prilejluită de sărbătorirea a 29 de ani de la înființarea batalionului ieșean.

La eveniment au participat comandatul Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”, colonelul Claudiu-Mădălin Tamaș alături de șeful de stat major, colonelul Ionel Munteanu,precum și reprezentanți din structurile Sistemului Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din Iași.

Tot în cadrul ceremoniei, au fost premiați câstigătorii competiției de minifotbal intitulată „Cupa Lupilor Negri” pe subunități, iar preotul militar Valentin Pâțâligă și fruntașul Bogdan Ciochină au primit din partea conducerii batalionului câte o diplomă de excelență, pentru implicarea în buna organizare și desfășurare a manifestărilor premergătoare zilei batalionului.

„Dragi camarazi, vă mulțumesc pentru tot profesionalismul, munca, și efortul depus în procesul de instruire și nu numai! Vă urez mult succes în proiectele și provocarile viitoare ale instituției noastre. La mulți ani!” le-a urat camarazilor săi comandantul Cristian Mihoci.

***

„Batalionul 151 Infanterie ,,Războieni” este o unitate de elită a Armatei României. A luat ființă la data de 15 septembrie 1994 și este continuatorul glorioaselor tradiții de luptă ale Batalionului 1 Infanterie din Regimentul 15 Infanterie „Războieni. Începând cu anul 1996, unitatea a participat la 10 misiuni internaționale de menținere a păcii, în diverse locuri din lume precum Angola, Bosnia, Albania, Irak şi Afganistan, dar și la numeroase exerciții multinaționale în SUA, Germania, Ucraina, Norvegia, Slovacia, Republica Moldova și Polonia.

La Mulți Ani, ,,Lupilor Negri”! ,,Semper Paratus”!

Text : Maria-Magdalena Dăscălescu, Constantin Apetroaei    

Foto: Constantin Apetroaei

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2