"Ștafeta veteranilor - ediția a X - a", organizată de INVICTUS România, a ajuns în Garnizoana Miercurea Ciuc

 

În contextul sărbătoririi la 25 octombrie a Zilei Armatei României, în perioada 05-25 octombrie, la nivel național, se desfășoară Ștafeta Veteranilor ediția a X-a, un proiect INVICTUS România. 

 

Proiectul este dedicat camarazilor militari răniți în teatrele de operații. 

 

Voluntarii INVICTUS au ales sportul ca principal mijloc de exprimare și s-au dedicat unei cauze la care, în timp, au subscris tot mai multe persoane, atât din mediul militar, cât și din cel civil. 

 

Cu această ocazie, Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu", alături de structuri din cadrul Sistemului Național de Apărare Ordine Publică și Siguranța Națională din garnizoana Miercurea Ciuc, participă la ștafeta INVICTUS.

 

În județul Harghita, aferent tronsonului galben, preluarea ștafetei a avut loc la Monumentul Ostașului  Român Necunoscut din Miercurea Ciuc în data de 10 octombrie și este dusă mai departe de către voluntarii INVICTUS până la Odorheiu Secuiesc.

 

Ștafeta este organizată pe trei tronsoane (roșu, galben și albastru), însumând o distanță de peste 3500 km, cu destinația finală Monumentul Ostașului Român din Carei, unde Ştafeta Veteranilor INVICTUS va prezenta simbolic onorul tuturor eroilor de ieri și de astăz, în cadrul ceremonialului militar dedicat zilei Armatei României din data de 25 Octombrie.

 

GO INVICTUS!

 

Text și foto: Alin Trandafir

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1