La ceas aniversar

 

Sâmbătă, 14 Octombrie, Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” a împlinit 32 de ani de existență.

 

Cu acest prilej, vineri 13 octombrie, pe platoul marii unități, comandantul brigăzii a oferit diplome de mulțumire celor mai destoinici militari care își desfășoară activitatea în cadrul comandamentului și a prezentat un scurt istoric al brigăzii de la înființare până în prezent.

 

În același context, cu sprijinul membrului fondator al asociatiei Romilitaria din Brăila, domnul Diaconu Ștefan Marius, la Cercul Militar din Miercurea Ciuc a avut loc o expoziție având ca scop principal promovarea tradițiilor vânătorilor de munte, a personalității și carierei militare ale Generalului Virgil Bădulescu, nume care este purtat cu mândrie de Brigada 61 Vânători de Munte ,,General Virgil Bădulescu”.

 

În cuvântul de deschidere, comandantul brigăzii a evidențiat câteva repere din istoria vânătorilor de munte din cele două războaie mondiale, precum importanța și curajul de care au dat dovadă ca trupe de elită pe crestele înalte al Carpaților României.

 

Cu ocazia Zilei Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”, transmitem un gând de apreciere și recunoștință către tot personalul în retragere, în rezervă sau în activitate care au făcut sau fac parte din brigadă!

 

La mulți ani, Brigada 61 Vânători de Munte!

 

Text/foto: Alin Trandafir

 

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1