Exercițiul multinational “Combine Resolve XIX”

Detașamentul românesc participant la exercițiul “Combine Resolve XIX” continuă antrenamentele în comun cu militari din țări membre NATO și partenere, în cadrul exercițiului multinațional.

Acestia au sărbătorit Ziua Armatei României în poligonul de instrucție din Hohenfels, Germania, fiind angrenați într-o simulare a unei lupte reale bazată pe un scenariu fictiv şi în dublă partidă, BLUEFOR (forţe proprii) – OPFOR (forţe adverse), cu scopul de a perfecționa deprinderile militarilor pentru îndeplinirea misiunilor specifice.

Activitățile de instruire desfășurate până în prezent au demonstrat faptul că militarii folosesc tactici, tehnici și proceduri similare cu cele ale celorlalți participanți la exercițiu. În acest mod, s-a reușit atingerea unui nivel optim de interoperabilitate, fapt ce a dus la o performanță și coeziune ridicată.

***

Având la bază un scenariu fictiv, exercițiul "Combined Resolve XIX" este un eveniment de instruire în cadrul căruia, marea unitate și unitățile participante își dovedesc capacitatea operațională, pentru a îndeplini standardele NATO în desfășurarea operațiilor militare în context întrunit și multinațional. Participarea la exercițiu constituie o oportunitate reală de a dezvolta relațiile de cooperare cu structuri din cadrul NATO și partenere și asigură capacitatea de reacție la nivel tactic și interoperabilitatea forțelor participante, precum și perfecționarea capabilităților de dislocare și instruire în comun.

Text: Oana Boier

Foto: Divizia 4 Infanterie

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1