Ziua Armatei României celebrată în municipiul Cluj-Napoca

Astăzi, 25 octombrie, de Ziua Armatei României, la Monumentul Eroilor celui de-al Doilea Război Mondial din Cimitirul Eroilor, Cluj-Napoca, a avut loc ceremonia militară de comemorare a eroilor români care și-au jertfit viața în luptele pentru apărarea gliei strămoșești.

Alături de militari, la manifestare au fost prezente numeroase oficialități, militari în rezervă sau retragere, precum și cetățeni care au dorit să marcheze această sărbătoare întru cinstirea militarilor eroi din trecut sau din prezent.

Prezentarea semnificației zilei de 25 octombrie a fost susținută de locțiitorul șefului de Stat Major pentru operații la comandamentul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, colonel Remus Filimon .

Detașamentul de onoare a fost constituit din militari ai Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu”, Batalionului 55 Comunicații și Informatică „Napoca”, Batalionului 7 Aruncătoare Proiectile Reactive „General Vasile Danacu” și Muzica Militară a Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”.

Armata României reprezintă un pilon de stabilitate al acestei țări. Datorită jertfelor înaintașilor noștri și sacrificiului făcut de militarii care își îndeplinesc datoria față de țară în teatrele de operații, România este astăzi mai sigură și mai stabilă.

Eroii vor trăi veșnic, iar sacrificiul şi faptele lor vor răzbate peste timpuri.

Glorie eternă eroilor neamului!

La mulți ani, Armatei Române, la mulți ani dragi camarazi!

Text: Sebastian Szabo

Foto: Marius Călina

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1