Ziua Armatei României, sărbătorită la Ansamblul Monumental ,,Glorie Ostașului Român” din Carei

Zi cu însemnătate istorică ce marchează 79 de ani de la eliberarea României de sub ocupație străină din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

În prezența Președintelui Senatului României, domnul Nicolae-Ionel Ciucă, a Secretarului Consiliului Suprem de Apărare a Țării, general-locotenent Mihai Șomordolea, a Secretarului de Stat și șef al Departamentului pentru Politica de Apărare, Planificare și Relații Internaționale, doamna Simona Cojocaru, a șefului Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu, a șefului Statului Major al Forțelor Terestre, general maior Ciprian Marin, șefului Statului Major al Forțelor Aeriene, general-locotenent Viorel Pană, șefului Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Viorel Panait și nu în ultimul rând, în prezența locțiitorului comandantului Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina”, general de brigadă Nicolae Tonu s-a intonat Imnul Național de către tânărul solist, Tudor Limbean.

În cadrul ceremoniei, șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a decorat drapelul de luptă al Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina” cu Ordinul ,,Virtutea Militară” în grad de Mare Ofițer și Medalia ,,Virtutea Militară”.

,,Ștafeta veteranilor Invictus” ni s-a alăturat și în acest an, după parcurgerea a peste 3300 de kilometri pentru a reuni cele trei ștafete la Carei, întregind Drapelul Tricolor pentru evocarea momentului din 25 octombrie 1944, cinstind eroii și veteranii României.

Ceremonia a fost încheiată cu defilarea detașamentului de onoare, urmată de expoziția de standuri cu tehnică, armament și echipamente militare în Parcul Karoly din Carei.

Vă mulțumim pentru că ați fost alături de noi.

La mulți ani, Armatei României!

Text: Andi Asandei, Alina Bizău

Foto: Emil Moritz

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2