Rezistență fizică și psihică prelungită, la exerciţiul ”Combined Resolve XIX”

 

Militarii Regimentului 317 ISR ,,Vlădeasa” și ai Batalionului 26 Cercetare Supraveghere  Montană ,,Avram Iancu” continuă pregătirea în Hohenfels, în cadrul exercițiului multinațional “Combined Resolve XIX” dând dovadă de o rezistență fizică și psihică prelungită.

Zi și noapte, fără întreruperi, aceștia si-au desfășurat activitatea în câmpul de instrucție, în condiții de supraviețuire, alături de militarii americani, fiind asistați de observatorii-controlori, care le-au inserat diverse incidente ce au vizat evaluarea tacticilor și procedurilor și creşterea nivelului de interoperabilitate al subunităţilor.

Participarea la exercițiu constituie o nouă etapă de instruire colectivă, în context multinaţional, iar sistemele MILES instalate pe echipamentele şi armamentul militarilor oferă posibilitatea simulării tragerilor reale.

***

Având la bază un scenariu fictiv, exercițiul "Combined Resolve XIX"este un eveniment de instruireîn cadrul căruia, marea unitate și unitățile participante își dovedesc capacitatea operațională, pentru a îndeplini standardele NATO în desfășurarea operațiilor militare în context întrunit și multinațional.

 

Participarea la exercițiu constituie o oportunitate reală de a dezvolta relațiile de cooperare cu structuri din cadrul NATO și partenere și asigură capacitatea de reacție la nivel tactic și interoperabilitatea forțelor participante, precum și perfecționarea capabilităților de dislocare și instruire în comun.

 

Text, foto: Oana Boier

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1