Militarii Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina” raportează “Misiune îndeplinită“

 

Exercițiul “Combined Resolve XIX” s-a încheiat cu analiza post-acţiune în care, s-au pus în balanţă plusurile şi minusurile, s-au analizat în amănunt detaliile acţiunilor şi modul în care acestea ar putea fi perfecționate. În cadrul ceremoniei de încheiere, militarii au fost felicitați, într-un cadru festiv pentru profesionalismul, seriozitatea şi implicarea de care au dat dovadă.

În ansamblul său, exercițiul s-a dovedit a fi un succes, asigurând cadrul optim de consolidare a nivelului de interoperabilitate şi de antrenare a personalului naţiunilor participante pentru prevenirea şi descurajarea unei potenţiale crize regionale.

***

Timp de aproape o lună, militarii Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina” s-au pregătit intens în Hohenfels, Germania, unde au participat la Exercițiul Combined Resolve XIX, fiind pentru prima dată când un punct de comandă de divizie a fost dislocat în afara țării, într-un mediu multinațional.

“Combined Resolve XIX” a fost unul dintr-o serie de evenimente de instruire multinațională concepute pentru a instrui și a spori interoperabilitatea între forțele aliate și partenere NATO.  La exercițiu au participat în total aproximativ 4000 de militari din țări memebre NATO și partenere, precum Finlanda, Franţa, Georgia, Grecia, Italia, Lituania, Marea Britanie, Moldova, Slovenia, Spania și SUA.

 

Text: Oana Boier

Foto: Alin Suătean, Oana Boier

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2