Militarii Brigăzii 61 Vânători de Munte ”General Virgil Bădulescu” au sărbătorit vineri, 3 noiembrie, aniversarea a 107 ani de la înființarea trupelor de vânători de munte printr-un ceremonial militar și religios.

Ceremonia militară a avut loc la sediul marii unități din garnizoana Miercurea Ciuc, unde, alături de cavalerii florii de colț, în această zi cu o însemnătate aparte, s-au aflat șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Ciprian Marin, comandantul Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina”, generalul de brigadă Bogdan Cernat și Preasfințitul Părinte Andrei, Episcop al Covasnei și Harghitei.

Cu prilejul aniversării Zilei Vânătorilor de Munte a fost citit Ordinul Şefului Statului Major al Apărării, și, în semn de apreciere a profesionalismului în îndeplinirea cu responsabilitate a misiunilor încredințate și a rezultatelor meritorii obținute în activitatea desfășurată, au fost oferite distincții și diplome de merit.

Ceremonia s-a încheiat cu intonarea vocală și instrumentală a "Marșului Vânătorilor de Munte" și defilarea trupelor participante la ceremonie.

 

Cu această ocazie, vă urăm la mulți ani, tuturor Vânătorilor de Munte de ieri și de azi!

Text: Alin Trandafir

Foto: Alin Trandafir, Daniel Andronache

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2