„Lupii Negri” la examenul final
Exerciţiul de Repetare a Misiunii (MRE - Mission Rehearsal Exercise) reprezintă o activitate a militarilor înainte de a fi, la nevoie, dislocați în teatrul de operații, ce are ca scop testarea nivelului de pregătire dobândit după ce a mai intensă perioadă de pregătire a militarilor.
Compania cu dublă angajare ORF/IRF KFOR/ALTHEA care s-a constituit cu militari din cadrul structurilor Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt” a luat parte la un astfel de exercițiu, în perioada 7-10 noiembrie, în poligonul Garofeanu din Iași, unde și-au atins toate obiectivele propuse la evaluarea statică, precum și la evaluarea acțională participând la exercițiul de rezolvare a unor situații tactice de tip FTX.
Astfel camarazii noștri s-au instruit în condiţiile unui mediu operaţional, apropiat de realitatea teatrului de operaţii și au fost ajutați în această pregătire de instructori. Aceștia s-au axat pe misiuni specific mediului în care vor urma să-și desfășoare activitatea, precum cele de escortă VIP și convoi, misiuni de relaționare cu liderii locali, control al mulțimilor, de patrulare și securizare a rutelor, pază a bazelor de dislocare și control al accesului în obiectivele militare.
Planificarea și modul de executare a misiunilor au fost evaluate de o comisie aparținând Comandamentului Forțelor Întrunite din Statul Major al Apărării, iar președintele comisiei a fost locotenent- colonel Emanuel Ciobanu.
Text: Maria-Magdalena Dăscălescu
Foto:Constantin Apetroaei
 

Thumbnail Image Table
Pages:     1