11 noiembrie- Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații

 

Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații a fost sărbătorită în garnizoanele structurilor subordonate comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina” astfel:

Vineri, 10 noiembrie, în Garnizoana Dej, a avut loc o ceremonie militară de depunere de coroane și jerbe de flori la mormântul maiorului (p.m) Iuliu-Vasile Unguraş din Cimitirul Mare, erou căzut la datorie în teatrul de operații din Afganistan.

În garnizoana Bistrița, sâmbătă, 11 noiembrie, la Monumentul Eroilor al Batalionului 812 Infanterie ,,Bistrița", în cadrul careia după intonarea imnului național, personalul participant a ținut un moment de reculegere în memoria eroilor căzuți la datorie în teatrele de operații, urmând oficierea serviciului religios și depunerea unor coroane de flori la monument.

În garnizoana Florești, sâmbătă, 11 noiembrie, la troița edificată în cinstea eroilor Armatei României căzuți în teatrele de operații, din incinta bisericii militare, militarii Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu” au desfășurat o ceremonie militară în prezența locțiitorului comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general de brigadă Nicolae Tonu.

 

„GLORIE ETERNĂ EROILOR NEAMULUI!”

***

Ziua Veteranilor a fost instituită prin Legea nr. 150/2014 privind modificarea şi completarea OUG nr.82/2006 pentru recunoașterea meritelor personalului armatei participant la acțiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmașilor celor decedați.

 

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1