Ziua Artileriei, marcată in Divizia 4 Infanterie ,,Gemina

 

Vineri, 10 noiembrie în garnizoanele marilor unități și unități subordonate comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina” au avut loc o serie de manifestări dedicate Zilei Artileriei astfel:

           Botoșani. La sediul Batalionului 335 Artilerie ,,Alexandru cel Bun” activitatea a început cu citirea Ordinului Șefului Statului Major al Apărării și a Ordinului Șefului Statului Major al Forțelor Terestre, cu ocazia aniversării a 180 de ani de la înființarea Artileriei Române. La activitate au participat oficialități locale, cadre militare active, în rezervă și în retragere din Garnizoana Botoșani. De asemenea a fost organizat un ceremonial militar în cadrul căruia au fost avansați cei mai merituoși militari.

Lugoj. Batalionul 183 Artilerie Mixtă „General Ion Dragalina” a organizat o ceremonie militară în cazarma unității lugojene. Activitatea s-a încheiat prin depunerea de coroane și jerbe de flori și defilarea artileriștilor lugojeni.                                                              

Prundu-Bârgăului. Batalionului 817 Artilerie ,,Petru Rareș” a desfășurat o ceremonie militară în prezența comandantului Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan”, colonel Cristinel-Dumitru Colibaba, care cu această ocazie le-a mulțumit artileriștilor pentru eforturile depuse în îndeplinirea obiectivelor marii unități.

Șimleu Silvaniei. Manifestările au debutat pe platoul Regimentului 69 Artilerie Mixtă „Silvania” cu citirea mesajelor de felicitare din partea șefului Statului Major al Forțelor Terestre, Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, după care au avut loc festivitățile de premiere ale concursurilor organizate cu ocazia Zilei Artileriei Române. Adunarea s-a desfășurat în prezența locțiitorului pentru sprijin al șefului de Stat Major al Diviziei 4 Infanterie „Gemina” colonel Ștefan Abouriței, oficialităților locale, comandanților structurilor subordonate regimentului și a cadrelor militare în rezervă și retragere.

 

La mulți ani tuturor artileriștilor!

La mulți ani mânuitorilor traiectoriilor precise!

 

 

Foto, text: Brigada 15 Mecanizată, Brigada 81 Mecanizată, Regimentului 69 Artilerie Mixtă, Batalionul 183 Artilerie Mixtă,

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2