Cel mai bun pluton de infanterie etapa pe Divizia 4 Infanterie „Gemina”

         Competiția intitulată „Cel mai bun pluton de infanterie” cuprinde probe menite să le testeze militarilor abilităţile şi deprinderile în situaţii tactice probabile într-un mediu operational, angrenând în concurs cele mai bune plutoane de infanterie din marile unităţi şi unităţi din Divizia 4 Infanterie „Gemina”. Pe lângă perfecționarea aptitudinilor, activitatea urmărește și legarea relațiilor de colaborare dintre participanți, astfel fiind ridicat nivelul de coeziune între structurile marii unități.

Etapa pe Divizia 4 Infanterie „Gemina” a competiției „Cel mai bun pluton de infanterie” s-a desfășurat în perioada 14-16 noiembrie, în garnizoana Iași.

Aceasta a cuprins diferite probe care au testat aptitudinile fizice și psihice ale participanților, precum deplasarea rapidă în teren variat pe distanta de 3000 m, aruncarea grenadelor de mână de exercițiu și tragere cu armament usor de infanterie. Cea mai solicitantă probă însă, a fost cea de specialitate, care a constat în executarea unui marș tactic pe o distanta de 10 kilometri, unde plutoanele au trebuit să resolve diferite situații tactice.

Premierea competiției va fi desfășurată la sediul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, la o data ulterioară.

Felicitări tuturor participanților!

Text: Maria-Magdalena Dăscălescu

Foto: Constantin Enciu

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1