Săptămână de foc pentru „Gheparzii Transilvani”

 

Militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Gheparzii Transilvani” au avut parte de o  săptămână de foc. Aceasta e debutat cu un exercițiu de alertare a cărui scop a reprezentat verificarea modului și timpului de reacție în cazul dislocării detașamentului într-un poligon din proximitatea bazei militare din Bemowo Piskie.

Sfârșitul săptămânii i-a regăsit pe ,,Gheparzii Transilvani” într-un alt poligon, executând ședințe de tragere cu armamentul ușor de infanterie pentru menținerea nivelului înalt al pregătirii individuale a militarilor.

Competiția „Iron Panther” organizată la nivelul Grupului de Luptă a fost cea care a încheiat seria de foc a activităților din această săptămână. Echipa detașamentului formată din 20 de militari a luat startul acesteia alături de alte opt echipe din cadrul Grupului de Luptă. Probe precum: identificarea unor vehicule militare, întrebări de cultură generală cu tema NATO, aruncarea mingii de baschet la coș, exerciții fizice de forță și îndemânare, tragerea unei sănii de 240 kg, aruncarea unei mingi medicinale după efort sau transportarea unui rănit le-au testat militarilor atât anduranța fizică cât și cunoștiințele de cultură generală.

 

*

Începând cu luna octombrie 2023, Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Gheparzii Transilvani”, generat de Batalionul 3 Apărare Antiaeriană „Potaissa” și coordonat de Comandamentul Forțelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu”, se instruiește în comun, alături de aliații americani, britanici, croați și polonezi din cadrul Grupului de Luptă NATO din Polonia. Misiunea lor este de a asigura prezența înaintată consolidată în flancul Nord-Estic al Alianței, conform măsurilor adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia din anul 2016.

 

 

Text și foto: Maria-Ioana Dohotar

 

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1