Simpozion dedicat Sărbătoririi Zilei Naționale a României

la Cercul Militar Lugoj

 

         Batalionul 183 Artilerie Mixtă ,,General Ion Dragalina” a organizat în data de 29 noiembrie un simpozion dedicat sărbătoririi Zilei Naționale a României la Cercul Militar Lugoj.        

Manifestarea a fost deschisă și moderată de comandantul batalionului, locotenent colonelul Romeo-Dacian Buhai.

Au expus teme, deosebit de interesante, Preaonoratul părinte protopop Ionuț Furdean, domnul profesor dr. Constantin Stan Tufan și domnul prof. dr. Dumitru Tomoni. La manifestare a fost prezent și corul Colegiului Național ,,Coriolan Bredinceanu” Lugoj care a interpretat câteva cântece patriotice sub bagheta doamnei prof. Alina Bogoevici dar și elevi din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 2 Lugoj împreună cu directoarea instituției, prof. Cristina Pop Coman. La manifestare au fost prezente și reprezentanți ai Bibliotecii Municipale Lugoj, în frunte cu doamna directoare Henrieta Szabo, precum și Gl. bg. (rtr) Mircea Mândru, reprezentanți ai instituțiilor de cultură, cadre militare în rezervă și retragere.

Prezentările științifice, de o înaltă ținută și eleganță academică, au fost completate de lucrările artistice ale maestrului caricaturist, locotenent colonelul (r) Cristinel Vecerdea ,,Criv” – ,,Portrete de actori români celebri, prezentate în Sala Army a Cercului Militar Lugoj.

 

 

TEXT: Preot Militar Emanuel GAFIȚA

FOTO: Robert VASILESCU 

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1