Jurământul Militar - legământ sacru față de țară

 

În data de 28 noiembrie, noua serie de soldați gradați profesioniști ai Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina au depus Jurământul Militar.

 

Bistrița. ,,Dragi soldați, v-ați asumat astăzi, în fața lui Dumnezeu, sub puterea Jurământului, o responsabilitate deosebit de onorantă și o datorie sacră, aceea de a fi apărătorii de nădejde ai țării noastre, ai idealurilor și valorilor pentru care strămoșii noștri s-au jertfit de-a lungul timpului.V-ați obligat să respectați Constituția, legile țării și regulamentele militare, să depuneți eforturi în pregătirea dumneavoastră pentru a fi gata: Oriunde, Oricând, La datorie!’’ le-a transmis prin mesajul său comandantul Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan”, colonel Cristinel-Dumitru Colibaba.

Cluj-Napoca. Ceremonia s-a desfășurat în prezența Șefului de Stat Major  al Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, colonelul Claudiu ROTARU, a comandantului Regimentului 317 ISR „Vlădeasa”, colonelul Cătălin-Florin Gheorghiu și nu în ultimul rând, a familiilor militarilor.

Iași. Depunerea jurământului militar reprezintăun act de loialitate și devotament față de țară, simbolizând pregătirea și hotărârea fiecărui militar de a servi și a apăra valorile și interesele naționale. Este un pas semnificativ în drumul către responsabilitatea, onoarea și dăruirea de sine în slujba țării. Comandantul Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”, colonelul Claudiu-MădălinTamaș i-a felicitat pe noii recruți explicându-le importanța jurământului față de țără și le-a mulțumit familiilor acestora pentru îndrumare și sprijinul pe care l-au oferit tinerilor.

Lugoj. La Batalionul 183 Artilerie Mixtă ,,General Ion Dragalina”, Jurământul Militar s-a desfășurat în prezența reprezentantului Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina”, colonelul Ioan Orban. Pe tot parcursul perioadei de instrucție, militarii au desfășurat activități de instruire specifice pregătirii militare generale, și-au însușit cunoștințe teoretice și și-au format deprinderi practice obținând rezultate foarte bune.

MiercureaCiuc. Comandantul Brigăzii 61 Vânători de Munte "General Virgil Bădulescu", colonelul Nicolae-Gabriel Oros, a dat citire mesajului șefului Statului Major al Apărării transmis cu acest prilej și i-a felicitat pe tinerii vânători de munte pentru alegerea carierei militare. La finalul ceremoniei, soldatul Ovidiu Aramă, a ținut un scurt discurs prin care a evidențiat sprijinul acordat de instructori, condițiile optime de instruire și nu în ultimul rând și-a luat angajamentul în numele tuturor colegilor că vor fi parte a echipei vânătorilor de munte, ghidați de sloganul ,,În echipă, cu echipa, pentru echipă!”

 

Sfântu Gheorghe și Vatra Dornei. Șefulde stat major al Brigăzii 61 Vânători de Munte ,,General Virgil Bădulescu”, colonel Iuliu-Ilie Cristian Arsene și șeful Operațiilor și Instrucției al brigăzii, locotenent colonelul Maricel Șelaru, i-au felicitat pe militari pentru etapa încheiată, le-au urat bun venit în marea familie a vânătorilor de munte și  mult success în procesul de instruire. 

Le dorim o carieră frumoasă cu multe reușite!

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2