Comemorarea eroilor Revoluției din 1989

 Protocolul de comemorare a avut loc în Cimitirul Eroilor din Cluj-Napoca, la monumentul „Eroilor Revoluției din Decembrie 1989”, ridicat în momemoria celor care și-au pierdut viața în urmă cu peste trei deceni, astăzi, 21 decembrie.

 Ceremonia s-a desfășurat în prezența locțiitorului comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general de brigadă Nicolae Tonu, și a primarului municipiului Cluj-Napoca, domnul Emil Boc.

Printre participanții la eveniment s-au numărat reprezentanți ai autorităților locale și centrale, ai unităților din garnizoană, asociațiilor de revoluționari, ai instituțiilor din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, la nivel local, și numeroși clujeni.

            În cadrul ceremoniei de comemorare a Eroilor Martiri, s-a oficiat serviciul religios, moment urmat de depunerea de coroane și jerbe de flori.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare, formată din militari ai Regimentului 317 ISR „Vlădeasa”, ai Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu” și militari ai Batalionului 55 Comunicațiii și Informatică „Napoca”, în acordurile Muzicii Militare a Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

Text și foto: Ștefan Szabo

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2