„Gheparzii Transilvani” - Spiritul Crăciunului în Polonia

 

În acest an sărbătoarea Crăciunului i-a găsit pe militarii Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Gheparzii Transilvani” la datorie, în Polonia. Pentru câteva zile aceștia și-au amintit de obiceiurile și tradițiile de acasă și au încercat să prezinte o parte dintre acestea și celorlalți mililitari din cadrul Grupului de Luptă.

Preoții militari ai garnizoanelor Satu Mare și Baia Mare, Alexandru Câcău și Gavril Băban, care au executat o misiune pastorală în baza militară din Bemowo Piskie, au asigurat asistența religioasă a militarilor din cadrul detașamentului în perioada sărbătorilor și, totodată au sprijinit activitățile desfășurate de militari pe linia prezentării tradițiilor.

Colindele tradiționale românești au răsunat în baza militară. Grupul de colindători al detașametului, alături de preoții militari au colindat pentru fiecare națiune din cadrul Grupului de Luptă.

Slujbele organizate cu prilejul sărbătoririi Crăciunului au reușit să aducă liniște în sufletele militarilor și au contribuit semnificativ la menținerea nivelului ridicat al  moralului acestora.

 

Felicitări pentru realizările din acest an și mult succes în îndeplinirea misiunilor în noul an!

*

Începând cu luna octombrie 2023, Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Gheparzii Transilvani”, generat de Batalionul 3 Apărare Antiaeriană „Potaissa” și coordonat de Comandamentul Forțelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu”, se instruiește în comun, alături de aliații americani, britanici, croați și polonezi din cadrul Grupului de Luptă NATO din Polonia. Misiunea lor este de a asigura prezența înaintată consolidată în flancul Nord-Estic al Alianței, conform măsurilor adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia din anul 2016.

 

 

Text/ Foto: Maria-Ioana Dohotar

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1