Noi provocări pentru „Gheparzii Transilvani” la început de an

 

În baza militară din Bemowo Piskie - Polonia, seria activităților din acest an a debutat cu o competiție organizată de către partenerul croat la nivelul Grupului de Luptă.

Competiția s-a dovedit a fi o adevărată provocare pentru participanți - reprezentanții fiecărei națiuni prezentă în această bază militară. Orientarea în teren, tragerea la precizie cu pistolul, traversarea unui raion contaminat, escaladarea unui zid, aruncarea grenadelor de mână sau traversarea pe frânghie a unei zone au fost probele care, pe un traseu de aproximativ 25 de kilometri, le-a testat militarilor anduranța.

,,Gheparzii Transilvani" au reprezentat încă odată cu succes România în cadrul unei competiții organizată la nivelul Grupului de Luptă, reușind să se poziționeze pe cea de-a treia treaptă a clasamentului acesteia.

Pentru militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană Rotația a XIV-a, săptămâna s-a încheiat cu un turneu de fotbal organizat de către primarul localității Gizycko. Echipa de fotbal a detașamentului a reprezentat Grupul de Luptă în cadrul acesteia și a obținut locul patru al clasamentului.

 

Felicitări, ,,Gheparzilor Transilvani”!

 

*

Începând cu luna octombrie 2023, Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Gheparzii Transilvani”, generat de Batalionul 3 Apărare Antiaeriană „Potaissa” și coordonat de Comandamentul Forțelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu”, se instruiește în comun, alături de aliații americani, britanici, croați și polonezi din cadrul Grupului de Luptă NATO din Polonia. Misiunea lor este de a asigura prezența înaintată consolidată în flancul Nord-Estic al Alianței, conform măsurilor adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia din anul 2016.

 

 

Text/ Foto: Maria-Ioana Dohotar

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1