165 de ani de la Mica Unire – sărbătoriți în Polonia

 

         Militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană rotația a XIV-a au sărbătorit pe 24 ianuarie cei 165 de ani de la Unirea Principatelor Moldova și Țara Românească. Aceștia au organizat o ceremonie militară în baza militară din Bemowo Piskie, Polonia.

         În această zi cu o semnificație deosebită, comandantul detașamentului a mulțumit întregului personal pentru profesionalismul de care dă dovadă în îndeplinirea misiunii încredințate și i-a felicitat pe cei care, până în acest moment s-au evidențiat pozitiv.

         Pentru unii dintre camarazii noștri, această zi a venit cu noi emoții. Datorită implicării, profesionalismului și devotamentului de care au dat dovadă în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, aceștia au fost înaintați în grad înainte de termen.

         Gheparzii Transilvani au organizat cu prilejul acestei zile și o competiție sportivă. La aceasta au participat reprezentanții tuturor națiunilor din cadrul Grupului de Luptă și ai Brigăzii 15 Mecanizată din Gizysko. Probele din cadrul acestei competiții au reprezentat pentru echipele participante adevărate provocări, care le-au testat atât cunoștiințele teoretice, cât și anduranța.

 

 

*

Începând cu luna octombrie 2023, Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Gheparzii Transilvani”, generat de Batalionul 3 Apărare Antiaeriană „Potaissa” și coordonat de Comandamentul Forțelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu”, se instruiește în comun, alături de aliații americani, britanici, croați și polonezi din cadrul Grupului de Luptă NATO din Polonia. Misiunea lor este de a asigura prezența înaintată consolidată în flancul Nord-Estic al Alianței, conform măsurilor adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia din anul 2016.

 

 

Text și foto: Maria-Ioana Dohotar

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1