Portrete ale militarilor noștri

Pentru militarii arădeni, performanța nu este doar un obiectiv, ci și un imperativ. Este rezultatul disciplinei stricte, a instruirii riguroase și a dedicării profunde. De-a lungul timpului și în lumina acestor criterii exigente, 5 militari ai Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” și-au întrecut limitele și au obținut titlul de „Subofițerul/Soldatul anului”.

Plutonierul major Ovidiu Toderici, câștigător al competiției în anul 2010 și plutonierul Vasile Vermeșan, câștigător în anul 2016, sunt încadrați pe funcția de locțiitor al comandantului de pluton, amândoi participând atât la misiuni în teatrele de operații, cât și la exerciții internaționale, în afara teritoriului național.

Plutonierul Ciprian Popov, cu o experiență profesională în Legiunea Străină și participări în misiuni externe, a câștigat competiția Soldatul anului, în 2014, și competiția Subofițerul anului, în 2016.

Printre cei mai merituoși se numără și caporalul Mihail Gocan, încadrat în Plutonul Cercetare al Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”, care, în anul 2017 a fost declarat câștigătorul competiției.

Cel mai tânăr dintre ei este fruntașul Andrei Chiuaru, acesta clasându-se pe locul I la competiția „Cel mai bun luptător” (Best Warrior Competition), organizată de către Garda Națională a statului Alabama, în Statele Unite ale Americii, în anul 2023.

Prin efortul depus, acțiunile lor au depășit limitele așteptărilor, demonstrând curaj și hotărâre în fața provocărilor carierei militare și rămânând nu doar exemple profesionale pentru colegii lor, ci și o sursă constantă de inspirație.

Text: Octavian Corbei

Foto: Evelyn Zakai

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1