„Gheparzii Transilvani” –participanți la exercițiul Panther Focus în Polonia

 

În această perioadă militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană Rotația a XIV-a au participat alături de ceilalți parteneri americani și britanici din cadrul Grupului de Luptă din Bemowo Piskie – Polonia la un exercițiu cu trageri de luptă reale. Scenariul acestui exercițiu ne-a oferit ocazia de a ne instrui alături de parteneri si totodată de a crește nivelul interoperabilității.

O comisie din cadrul Comandamentului Forțelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu” condusă de către generalul de brigadă Robert Manea - locțiitorul pentru operații al șefului de stat major a fost prezentă în aceste zile în baza militară din Polonia, unde au evaluat nivelul de pregătire al militarilor și capacitatea de luptă a detașamentului.

 

*

Începând cu luna octombrie 2023, Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Gheparzii Transilvani”, generat de Batalionul 3 Apărare Antiaeriană „Potaissa” și coordonat de Comandamentul Forțelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu”, se instruiește în comun, alături de aliații americani, britanici, croați și polonezi din cadrul Grupului de Luptă NATO din Polonia. Misiunea lor este de a asigura prezența înaintată consolidată în flancul Nord-Estic al Alianței, conform măsurilor adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia din anul 2016.

 

 

 

Text și foto: Maria-Ioana Dohotar

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1