,,WIND SPRING 24” la final

 

            Joi, 23 mai, în prezența comandantului Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina”, general-maior Bogdan Cernat, a comandanților de unități și mari unități, s-a desfășurat faza finală a exercițiului „Wind Spring 24”, care a inclus prezentarea unei secvențe de instruire de tip LFX ( exercițiu cu trageri de luptă). Această secvență a presupus planificarea, integrarea și executarea focului cu armamentul ușor și greu de infanterie, artilerie și focul platformelor aeriene.

 

***

            Aproximativ 1500 de militari, cu peste 360 de mijloace tehnice, din Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” au participat, în perioada 6-24 mai, în Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu, județul Brașov, și în poligonul Bogata, Turda, județul Cluj, la exercițiul multinațional WIND SPRING 24. Alături de militarii români s-au instruit aliații francezi și belgieni din Grupul de Luptă al NATO din România, precum și parteneri din Armata Națională a Republicii Moldova.

        WIND SPRING 24 a urmărit dezvoltarea deprinderilor acționale ale forțelor într-un scenariu specific câmpului de luptă modern, precum și creșterea încrederii, înțelegerii, transparenței și nivelului de interoperabilitate între structuri aliate și partenere. În țara noastră, WIND SPRING 24 a fost conectat la exercițiul SWIFT RESPONSE 24.

 

 

Text: Raluca Mureșan

Foto: Teodora Uifelean, Zitta-Gabriela Bodea

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1