Artileriștii lugojeni la exercițiu

în cooperare cu pompierii militari

 

Miercuri, 12 iunie, în cazarma Batalionului 691 Artilerie Antitanc „General Ion Dragalina” din Lugoj a avut loc un exercițiu de rezolvare a unei situații pe linie de apărare împotriva incendiilor, în cooperare cu Detașamentul de Pompieri Lugoj din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „BANAT” al județului Timiș.

Acest tip de exercițiu se desfășoară anual și este cuprins în planul cu principalele activități ale militarilor lugojeni, acțiune la care sunt angrenate cadre militare, precum și tehnica din dotare, specifică acestui gen de intervenție.

Activitatea a avut ca scop exersarea tehnicilor specifice de control, limitare, stingere și înlăturare a efectelor unui incendiu de vegetație în incinta unității militare.

Pe timpul exercițiului s-a remarcat buna cooperare a militarilor lugojeni cu personalul din cadrul Detașamentului de Pompieri Lugoj pentru rezolvarea situației create, fiind consolidată coeziunea de acțiune a celor două structuri pe linia apărării împotriva incendiilor.

 

 

          Text: Emanuel Gafița

Foto: Robert Vasilescu

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1