30 Iunie 2024 - 35 de ani de existență a Regimentului 50 Rachete Antiaeriene

„Andrei Mureșianu”

 

Joi, 27 iunie, pe platoul unității militare din Floreşti, s-a desfășurat o ceremonie militară ce a marcat împlinirea a 35 de ani de la înființarea structurii.

Momentul festiv i-a avut ca distinși invitați pe: general-maior Remus-Hadrian Bondor, șeful Direcției Planificare Strategică, general-maior Bogdan Cernat, comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, Florentin Burz, subprefectul Județului Cluj, Preasfinția Sa Benedict Bistrițeanu, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, Gelu Topan, primarul Comunei Gilău, foștii comandanți ai structurii, alături de invitați și cadre militare în rezervă.

Activitatea a cuprins intonarea imnului național al României, prezentarea ordinului șefului Statului Major al Apărării, serviciu religios, alocuțiuni ale oficialităților prezente și oferirea de recompense personalului care s-a distins pe parcursul activității regimentului. Tot cu acest prilej special, au fost înaintați în grad mai mulți soldați gradați profesioniști din cadrul structurii. Ceremonia s-a încheiat cu defilarea militarilor.

În același context festiv, a avut loc dezvelirea plăcii aniversare și inaugurarea sălii de tradiții a unității, reper care va aminti generațiilor viitoare aspectele petrecute pe parcursul istoriei acesteia.

Cu ocazia zilei unității, transmitem un gând de apreciere și recunoștință către tot personalul care a lucrat sau lucrează în cadrul regimentului dar și celor ce poartă în suflet Regimentul 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu”.

 

La mulți ani, Regimentul 50 Rachete Antiaeriene!

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1