Conferință semnal

Vineri, 28 iunie, militarii Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt” au participat la ceremonia de dezvelire a plăcii de onoare „România-Franța. Solidaritate peste veacuri (1848-2024)” și la inaugurarea bustului al lui Napoleon al III-lea al Franței, realizat de Directorul Studioului de Arte Plastice al Armatei, Valentin Tănase.

Activitatea s-a desfășurat în prezența directorului Statului Major al Apărării, generalul de brigadă Valentin Brânzei, la care au mai luat parte comandantul Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”, colonelul Claudiu-Mădălin Tamaș, academicieni, atașați militari francezi, comandanți de unități și reprezentanți ai autorităților publice locale. În încheiere, Corul Marii Uniri al Ateneului Național Iaşi a susținut o secvență muzicală intitulată „Onor făuritorilor Unirii Principatelor Române”.

De asemenea, tot vineri, Cercul Militar din Iași a fost gazda conferinței semnal cu tema „Războiul Crimeii (1853-1856) și crearea statului român modern - elemente de interes strategic privind echilibrul de securitate în Sud-Estul Europei. Actualitatea unei viziuni de securitate regională și globală”, coordonată de col. (r.) dr. Dan Prisăcaru.

Evenimentul a cuprins mai multe activități, printre care comunicări științifice în plen, vernisarea expozițiilor temporare din Sala „Armata Română și Marea Unire” a Cercului Militar Iași, precum și deschiderea lucrărilor conferinței cu mesajul Șefului Statului Major al Apărării și al Reprezentantului Ambasadei Franței în România.

 

Text: Maria-Magdalena Dăscălescu  

Foto: Constantin Apetroaei

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1