Regimentul 317 ISR ,,VLĂDEASA” - 55 de ani de existență

Înființat în data de 1 Iulie 1969, ca structură de nivel companie de cercetare în adâncime, Regimentul 317 ISR ,,VLĂDEASA” scrie o pagină importantă în istoria militară a Armatei României.

În cadrul ceremonialului prilejuit de aniversarea celor 55 de ani de existență, militari ai regimentului, în activitate și în rezervă, împreună cu parașutiștii clubului sportiv Skydive Transilvania și instructorii sportivi ai Aeroclubului României, au executat un exercițiu demonstrativ de parașutare cu prezentarea drapelului național și a steagului unității dintr-un elicopter IAR 330 M, aparținând Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”.

În prezența comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general-maior Bogdan Cernat și a locțiitorului șefului Direcției Operații a Statului Major al Apărării, general de brigadă Cornel-Traian Scurt, ceremonialul s-a încheiat cu defilarea trupelor și exercițiul tactic desfășurat de cercetașii regimentului.

La această dată, militarii care poartă în suflet motto-ul „Audi, Vidi, Sile” au construit o unitate cu o structură flexibilă, care beneficiază de capabilități moderne de culegere de date și informații și care este în măsură să îndeplinească misiuni în diverse medii de luptă.

Îi mulțumim sponsorului nostru,  Iulius Mall Cluj-Napoca, pentru implicarea și sprijinul acordat în organizarea activităților.

La mulți ani Regimentului 317 ISR „VLĂDEASA”!

Text: Alina Bizău

           Foto: Emil Moritz

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2