Subofițerul și soldatul anului 2024, etapa pe Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt”

 

În perioada 24-28 iunie, garnizoana Turda a găzduit competiția Subofițerul/Soldatul anulului și a reunit cei mai buni militari din unitățile Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”. Probele au constat în: pregătirea militară generală,  limba engleză, educaţie fizică militară, şedinţe de tragere la precizie cu armamentul din dotare, precum și ateliere de topografie militară, comunicaţii şi informatică, apărare CBRN, geniu, instrucţie sanitară și instrucţie de front.

La finalul competiției, titlul de Subofițerul anului a fost adjudecat de către sergentul Alin Vorniceanu din cadrul subunităților de brigadă, locul al II-lea de către sergentul major Antonio Cservenszki din Batalionul 814 Tancuri de la Turda, iar locul al III-lea de către sergentul major Marius Ștefan Fălcuță din cadrul Batalionul 634 Infanterie de la Piatra Neamț.

Fruntașul Alexandru-Ciprian Durjuncă de la Batalionul 335 Artilerie a obținut titlul de Soldatul Anului, pe locul al II-lea s-a clasat caporalul clasa a III-a Cristian Divricean de la Batalionul 55 Apărare Antiaeriană, iar locul al III-lea a fost adjudecat de către caporalul Revin Botond Nagy de la Batalionul 814 Tancuri.

Premierea câștigătorilor s-a desfășurat la Batalionul 814 Tancuri „Mihai Vodă”, în prezența locțiitorului comandantului Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”, colonelul Ionel-Lucian Sandu.

Câştigătorii celor două secţiuni vor reprezenta marea unitate din Iași la

Competiţia Subofiţerul/Soldatul anului 2024, etapa pe Divizia 4 Infanterie „Gemina”.

Felicitări tuturor participanţilor și mult succes câștigătorilor în următoarea etapă!

 

Text: Maria-Magdalena Dăscălescu

Foto: Andrei Tole

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2