Am vrut să mă simt ca un militar...

Timp de trei săptămâni, în luna iulie, studenți și masteranzi ai Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Istorie și Filosofie, Departamentul de Studii Internaţionale şi Istorie Contemporană au avut oportunitatea de a-și desfășura stagiul de practică în armată.

Militarii Regimentului 317 ISR ,,Vlădeasa și ai Batalionului 55 Comunicații Informatică ,,Napoca” s-au asigurat că armamentul individual, tehnica, echipamentele militare și exercițiile demonstrative nu mai reprezintă semne de întrebare pentru studenți ci experiențe practice. Mai multe domenii teoretice au fost atinse prin prezentări tematice ale comandamentului Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina”, dar și ale Centrului Militar Zonal Cluj-Napoca, care le-a oferit informații despre perspectivele actuale ale sistemului militar. De asemenea s-au familiarizat cu acțiunile specifice de asigurare a ordinii și siguranței publice la Inspectoratul de Jandarmi Județean „Alexendru Vaida Voevod” Cluj și au stat de vorbă cu personalul medical al Spitalului Clinic Militar de Urgență ,,Dr. Constantin Papilian”.

,,Pentru mine armata înseamnă dragoste față de țară...respect, sacrificiu, cooperarere, patriotism și siguranță. Ceea ce m-a impresionat a fost disciplina, organizarea, punctualitatea...au dat dovadă de un spirit civic extraordinar, fiind mereu dornici sa ne vină în ajutor....  a mărturisit un student.

 

Text: Oana Hanga

Foto: Ștefan Szabo, Adelina Pîlșu, Emilia Pătru

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2