Tabăra de cercetare la munte vara

 

 

         Timp de două săptămâni cercetașii bistrițeni s-au instruit , în cadrul ,,Taberei de instrucție la munte – vara”, alături de cercetașii moldoveni și cei luxemburghezi, în unul dintre cele mai frumoase locuri din judeţ şi anume Colibiţa.

 

         Cercetașii militari au executat, în cadrul instrucției alpine, procedee de cățărare în manșă, cățărare artificială (cu scărițe), procedee de traversare pe coardă și cablu metalic, coborâri libere și în rapel pe trasee montate cu grade de dificultate diferite, executarea unui amaraj și instalarea unei manșe, salvarea rănitului din abrupt și evacuarea acestuia cu targa și nu în ultimul rând instrucția tactică și instrucția topografică.

         Colaborarea dintre cercetași a demonstrat faptul că, indiferent de naționalitate, valorile comune și dorința de a învăța unii de la alții sunt fundamentul unor relații durabile și de success.

         Tabăra de instrucție la munte a fost, nu doar o oportunitate de perfecționare a abilităților tehnice și tactice, ci și un exercițiu de consolidare a coeziunii echipei, esențială în orice misiune viitoare.

 

 

            Text: Teodora Uifelean

            Foto: Bg. 81 Mc.

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1