Marșul Eroilor de la Păuliș - Păuliș 80 (1944-2024)

 

În contextul unei tradiții de respect și de păstrare a memoriei istorice, evenimentul a reunit arădenii de toate vârstele în parcurgerea unui traseu de 12 kilometri, pe jos sau cu bicicleta, începând de la fosta Școală Militară de Subofițeri în Rezervă din localitatea Radna și finalizând la Monumentul Eroilor de la Păuliș, unde a avut loc festivitatea de premiere.

Flacăra Speranței (Special Olympics Romania) a parcurs și ea cei 12 kilometri ai marșului, ca un puternic mesaj de incluziune și susținere a persoanelor cu dizabilități intelectuale.

Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” a oferit participanților ocazia de a descoperi obiceiurile și valorile militare, printr-un tur al Muzeului Militar Păuliș.

Marșul Eroilor de la Păuliș – Ediția I, marchează împlinirea a 80 de ani de la eroicele lupte de la Păuliș, un moment definitoriu în istoria națională. Participanții au avut oportunitatea de a înțelege mai profund contextul istoric al acelor vremuri, dar și de a onora curajul și sacrificiul celor care au apărat țara cu prețul vieții lor.

 

***

 

Prin colaborarea Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Vasile Goldiș” al Județului Arad, Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad, Inspectoratul Școlar Județean Arad, Asociația Leii Arădeni, Asociația Cetatea Voluntarilor, Asociația ONOR - Oameni, Națiune, Onoare, Respect, Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „Ziridava” Arad și Filiala Județeană Arad a Cultului Eroilor „Detașamentul Păuliș”, Marșul Eroilor și-a îndeplinit misiunea de a educa și inspira generații întregi să prețuiască sacrificiile făcute în numele libertății și democrației.

 

Text: Octavian Corbei

Foto: Emil Moritz

 

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1 2