”Șoimii” și-au comemorat eroii

La sediul Batalionului 812 Infanterie ”Bistrița” a avut loc marți, 1 octombrie, ceremonia militară și religioasă, prilejuită de împlinirea a 14 ani de când, sublocotenenții post-mortem,  Cristian-Petru Filip și Marius Sfecheș au căzut la datorie în teatrul de operații Afganistan.

Slujba de pomenire a fost oficiată în prezența cadrelor militare și a reprezentanților Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități, Sucursala Bistrița, ulterior, s-au depus coroane de flori, atât la monumentul eroilor din incinta cazărmii, cât și la cele două cimitire.

*****

Cu inimile frânte, ne reamintim că pe 1 octombrie 2010, la ora 10.30, ora României, sublocotenent (post-mortem) Marius - Florin Sfecheș și sublocotenent (post-mortem) Cristian - Petru Filip, au căzut la datorie în timp ce executau o misiune de patrulare, în teatrul de operații din Afganistan, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra vehiculului HUMVEE în care se aflau.

Pentru faptele lor de eroism au fost decorați cu Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război pentru militari.

Onoare și glorie eternă eroilor neamului!!!

 

Text și foto: Zitta – Gabriela Bodea

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1