Onor eroilor buzoieni!

An de an, Armata României își cintește eroii și jertfa făcută de ei pentru apărarea Patriei. Joi, 3 octombrie, militarii Brigăzii 15 Mecanizată ,,Podu Înalt” și cei ai Batalionului 335 Artilerie ,,Alexandru cel Bun” au luat parte la ceremonia militară şi religioasă desfășurată în Cimitirul Eroilor din comuna Deleni, Iaşi, pentru a aduce un omagiu eroilor Regimentului 48 Infanterie Buzău. În acest cimitir își dorm somnul de veci ostașii buzoieni din acest regiment, ce au luptat pe pe meleagurile moldovene și au căzut la datorie în luptele din iarna anului 1916-1917.

Evenimentul a fost organizat de comandamentul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, cu sprijinul Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”, Fundaţiei Mareşal Alexandru Averescu și a Primăriei Comunei Deleni. Regimentul 48 Infanterie a participat la acțiuni militare pe frontul românesc pe toată durata Primului Război Mondial, iar jertfa supremă dată de ostașii săi, a contribuit, alături de întreaga Armată Română, la făurirea României Mari.

Ceremonia a reunit reprezentanți ai autorităților centrale, structurilor județene și locale, comandanți din structurile sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională, un sobor de preoți care a oficiat serviciul religios, precum și numeroși locuitori și elevi ai comunei Deleni. Din partea Ministerului Apărării Naționale au fost depuse coroane de flori de comandantul Diviziei 2 Infanterie ,,Getica”, generalul-maior Claudiu - Mihail Sava și locțiitorul comandantului Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”, colonelul Ionel-Lucian Sandu.

 

Text: Andrei Vicol

 Foto: Lucian Pasăre

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1