De la Campionatul Balcanic de Maraton la exercițiul Zimbru 24

 

Andreea Pîșcu, a îmbrăcat haina militară de doar câteva luni și ocupă funcția de ochitor-încărcător în cadrul Batalionului 631 Tancuri ,,Oituz” din Bacău, structură subordonată marii unități ieșene. Originară din județul Gorj, până în prezent a reușit să câștige numeroase concursuri de atletism, atât pe plan național, cât și internațional.

 

În perioada 4-7 octombrie, Andreea a participat la „Campionatul Balcanic de Maraton” din Macedonia, făcând parte din Delegația Armatei României și s-a întors în România cu locul I individual și echipă. Sportiva a alergat 42 de km cu un timp de 3h 10' 54" și urmează să participe în data 13 octombrie la ,,Campionatul național de maraton” din București.

 

Militarul nostru nu a lăsat în urmă instrucția și a venit direct la exercițiul „Zimbru 24” organizat de Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt”, desfășurat la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă ,,Smârdan”. Andreea îmbină cu succes viața sportivă și cariera militară datorită celor dragi care o încurajează pentru a face performanță, dar și colegilor ei care o susțin considerându-se norocoasă să facă parte dintr-un colectiv cu oameni deosebiți.

        

Atleta face sport de performanță din anul 2012 și de când s-a înscris la Liceul cu Program Sportiv Târgu Jiu. Apoi a absolvit Facultatea de Educație Fizică de la Univesitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, iar în timpul studenției a activat ca sportiv la CS Pandurii Târgu Jiu. Din anul 2018, ea activează la Clubul CS Știința Bacău.

 

         Te felicităm, Andreea și iți ținem pumnii la următoarea competiție!

 

Text: Maria-Magdalena Dăscălescu

Foto: Constantin Apetroaei, arhivă personală

 

Thumbnail Image Table
Pages:     1